keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Rakennuksia ja siipiä

Hei vaan!

Tänään ajattelin lähinnä jakaa viime aikojen piirroksia ja kertoa niistä vähän.

En ole saanut mitään varsinaista mestariteosta luotua, mutta olen alkanut harjoitella mm. taustojen piirtämistä. Sarjakuvissahan taustoilla on merkittävä rooli, joten niihin pitäisi nyt panostaa. En ole koskaan pitänyt maisemien tai kaupunkien yms. piirtämisestä, ehkä koska se on niin haastavaa ja aikaa vievää (enkä todellakaan tykkää käyttää viivotinta). Taustoissa on se kiva juttu, että kun se onnistuu, se on todella todella palkitsevaa. Toisaalta jos se epäonnistuu, niin ärsytys on sitäkin suurempaa.

Tällä hetkellä minulla on kesken yksi taustapiirros, jonka laitan myöhemmässä postauksessa sitten esille (kunhan saan ensin valmiiksi).
Mutta tämä toinen on Wienistä, Schönbrunnin linnan takana majailevasta aamiaishuoneesta.

Ja tässä on prosessia vähän alkumetreiltä. Näin lähdin siis piirrosta rakentamaan:


Ensin piirtelin hahmotelman (joka kuvassa nyt selkeästi on vino, mutta mitäänhän minä en silloin nähnyt). Ja aloin aika äkkiä tekemään yksityiskohtia.
Aloin kyseistä rakennusta jo paikan päällä piirtää, mutta siitä ei tullut mitään; kaikki mittasuhteet tms olivat ihan väärät yms. Aloin silloin tehdä pikkuhiljaa kaikkea, mutta totesin, että se tyyli ei sovi minulle. Tässä olisin tietysti voinut vähän tarkemmin miettiä, että mitenhän se rakennus nyt kuuluisi mennä.
Ja tosiaan, kuten voi huomata, viivottimen käyttö ei tosiaankaan ole suosikkijuttuni, mutta tässä toisaalta tarkoituksella tehty vapaalla kädellä kaikki.

Piirrokseen kului noin 3h40min
Pari yksityiskohtaa vajaaksihan tuo rakennus jäi, mutta sen ei ollut tarkoitus olla mikään täysin viimeistelty kaunis luomus vaan tosiaankin harjoitus.

Lentokoneessa tuli myös tuherreltua:

Menomatkan antia
Halusin piirtää lohikäärmeen, ja idea lohikäärmeestä ja nuoresta tytöstä tuli aika nopeasti. En ole tainnut aiemmin vastaavaa piirtää. Haltiaksi tyttö lopulta päätyi, koska miksi ei. ;)


Tällaista paluumatkalla (plus paria muutakin, jotka eivät ehkä ole näyttämisen arvoisia)
Tämä naikkonen on itseasiassa yksi hahmoni, mutta satuin unohtamaan hänen kasvonsa, joten ei ole kovin korrektin näköinen. Teki mieli tehdä siivekäs henkilö, joten päädyin hänet piirustelemaan. 

Oli loistavaa nähdä Wienin upeaa arkkitehtuuria ja sitä muutakin kesäistä kauneutta, mitä kaupungilla oli tarjota. Tulen varmasti vastedeskin piirtämään jotain kyseisen kaupungin rakennuksia tai muita yksityiskohtia, ehkä jopa maisemaa.




Kotiin tultua en ole paljoa piirrellyt, mutta vähän olen saanut sarjakuvaani tehtyä. Myöskin paria hahmoa tuli hahmoteltua. Katsotaan käytänkö mitään niistä tulevaisuudessa. Kuvien ei ollut tarkoitus olla mitenkään viimeistellyn näköisiä tms. Vahvistin ensimmäiset luonnokset ja testailin jotakin värimaailmaa.


Tässä taisi olla tämän viikon postaus. Ensiviikoksi koetan keksiä jotakin vähän mielenkiintoisempaa. ˆˆ

Lopuksi pakko vielä pahoitella, että postaus tulee kaksi viikkoa myöhässä. Toissa viikolla oli menoa, ja sen jälkeisellä olinkin reissussa Itävallan Wienissä. En kerennyt sitten tehdä valmiiksi mitään. Jatkossa postaukset tulevat (toivon mukaan) ajoissa. :)

Heipä hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti